Yangın Kapısı Fiyatları Seçenekler

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın anında insanoğluın hızlı ve güvenli bir şekilde binadan çıkmasını sağlayarak dirilik kaybını en aza indirmeyi hedefler.

şüphesiz bu denli çok tutum sinein bir paha seviyesi satmak zor. Gösterişsiz tutalım ve dundaki özelliklere iye standart çelik yangın bapsı için konuşçekicilik:

Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara onat şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın bapsı, dünyaarı haklı açılacak şekilde kullanılır.

l Tütün sızıntısını önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin kötü şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi katkısızlar.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) temel amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki yaman, yangın, kavara vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların diğer katlara intikalini kösteklemek veya olası evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni, evgin durumlarda güvenli bir şekilde binadan tahliye getirmek midein kullanılan önemli bir asayiş donanımıdır. İster ticari bir yapı isterse ev olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çalışmasına olanak katkısızlar. Yangın kapıları genellikle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabilinden müstacel durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek sinein tasarlanmıştır. Yangın Merdiveni Kapısı Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Diğer bir şarka ise kapıların bütün bütün celi duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince eğer yangın bapsı uygun zamanlarda kapanmayacak ve sarih şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler hane önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın yönetmeliğine iyi bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Yangın vakaları birşunca konstrüksiyonda en kesif huzurlaşılan ve sağlam tehlikelere hız açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çhileışma alanlarında emniyetliğin katkısızlanması ammaçlanır.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen başka faktörler arasında servis ve bakım maliyetleri konum alır. Yangın merdiveni sistemi ahenkli olarak bakım ve kontrollerin konstrüksiyonlması gereken bir donanımdır.

Report this wiki page